Tampere on Etelä-Suomessa sijaitseva kaupunki, joka tunnetaan kauniista järvistään ja metsistään. Siellä sijaitsee myös useita yliopistoja ja tutkimuslaitoksia, mikä on johtanut siihen, että kaupunkiin on kehittynyt vahva teknologiateollisuus. Jos etsit tekemistä Tampereella, et tule pettymään! Kaupungilla on jokaiselle jotakin tarjottavaa aina luonnon ystävistä historian ystäviin. Tässä on muutamia suosikkiaktiviteettejamme Tampereella!Jos rakastat ulkoilmaa, Tampere on täydellinen paikka sinulle. Kaupunkia ympäröivät kauniit järvet ja metsät, ja täällä on runsaasti mahdollisuuksia patikointiin, pyöräilyyn ja uintiin. Yksi lempipuuhistamme Tampereella on pulahtaa johonkin monista järvistä!

Särkänniemen huvipuistoon

Särkänniemi

Särkänniemen huvipuistoon on yksi Tampereen suosituimmista nähtävyyksistä, ja on helppo ymmärtää, miksi. Puistossa on jokaiselle jotakin, ja siellä on huvipuistoja, eläinnäyttelyitä, planetaario ja akvaario. Jos vierailet Tampereella lasten kanssa, Särkänniemi on ehdoton vierailukohde!

Museokeskus Vapriikki

Museokeskus Vapriikki on hyvä paikka oppia Tampereen historiasta. Museossa on näyttelyitä kaupungin teollisuushistoriasta sekä suomalaisesta taiteesta ja kulttuurista. Vapriikissa on myös useita erilaisia kauppoja ja ravintoloita, joten se on hyvä paikka viettää iltapäivää.

Näsinneulan näkötorni

Näsinneulan näköalatorni Näsinneulan näköalatornista avautuvat näkymät Tampereelle vievät henkeä. Torni sijaitsee keskellä ostoskeskusta, joten voit yhdistää vierailun kauppaterapiaan! Kun olet päässyt tornin huipulle, voit nähdä kilometrien päähän joka suuntaan.

Tampereen tuomiokirkko

Tampereen tuomiokirkko on yksi kaupungin ikonisimmista maamerkeistä. Tuomiokirkko rakennettiin 1900-luvulla, ja se tunnetaan kauniista uusgoottilaisesta arkkitehtuuristaan. Tuomiokirkko on avoinna yleisölle, ja se on vierailun arvoinen.

Pispalan kaupunginosa

Pispalan kaupunginosa on yksi parhaista paikoista saada tuntumaa Tampereen teollisuushistoriaan. Alueella sijaitsi aikoinaan monia kaupungin tehtaita, mutta sittemmin se on muuttunut vilkkaaksi asuinalueeksi. Pispala on täynnä viehättäviä puutaloja, ja se on loistava paikkatutustu kävellen.

Kalevan kirkko

Kalevan kirkko on yksi Suomen suurimmista kirkoista. Sen on suunnitellut arkkitehti Reima ja Raili Pietilä. Kirkko on avoinna yleisölle ja ehdottomasti vierailun arvoinen.

Hatanpään arboretum

Hatanpään arboretum on kaunis puisto, joka sijaitsee aivan kaupungin keskustan ulkopuolella. Puistossa on erilaisia puita ja kasveja sekä kahvila ja ravintola. Se on täydellinen paikka paeta kaupunkielämän hälinää.

Saunat

Saunat ovat iso osa suomalaista kulttuuria, ja Tampereella on maan parhaita saunoja. Jos haluat kokea perinteisen suomalaisen saunan, suuntaa johonkin Tampereen monista yleisistä saunoista. Voit myös kokeilla yhtä kaupungin monista kylpylähotelleista, jos etsit jotain hieman ylellisempää.

Järvet

Kuten aiemmin mainitsimme, Tampere on kauniiden järvien ympäröimä. Kesäisin nämä järvet sopivat erinomaisesti uimiseen, kalastukseen ja veneilyyn. Talvella ne muuttuvat viehättäviksi luistinradoiksi. Riippumatta siitä, mihin vuodenaikaan vierailet, muista nauttia Tampereen upeista järvistä!

ViikinsaariSaari

Viikinsaari on suosittu piknikpaikka, joka sijaitsee keskellä Pyhäjärveä. Saareen pääsee veneellä Tampereen satamasta. Saareen saavuttuasi voit tutustua luontopolkuihin, käydä uimassa tai rentoutua rannalla.

Mustamakkara

Vierailu Tampereella ei olisi täydellinen maistamatta kaupungin kuuluisaa mustaa makkaraa. Tämä herkullinen makkara valmistetaan sianlihasta, ohrasta ja rukiista, ja sitä saa useimmista supermarketeista ja ravintoloista. Jos etsit jotain hieman erilaista, kokeile poromakkaraa!

Pyöräily

Tampere on erinomainen pyöräilykaupunki, jossa on paljon pyöräteitä ja -reittejä. Kaupunki on suhteellisen tasainen, joten siellä on helppo liikkua kahdella pyörällä. Jos sinulla ei ole omaa pyörää, voit vuokrata sellaisen jostakin kaupungin keskustassa sijaitsevasta monista pyörävuokraamoista.

Puistot

Kuten aiemmin mainitsimme, Tampereella on useita kauniita puistoja. Jos etsit rentoutumispaikkaa, suosittelemme käymään Pyynikin puistossa tai Hämeenpuistossa. Jos haluat jotain aktiivisempaa, kokeile Rauhaniemen rantaa tai Tampereen urheilukeskusta.

Muumimuseo

Muumimuseo

Muumimuseo on ehdoton vierailukohde suosittujen suomalaisten piirroshahmojen faneille. Museo sijaitsee Naantalissa, vain lyhyen ajomatkan päässä Tampereelta. Se on täydellinen paikka oppia muumien historiasta ja nähdä Tove Janssonin alkuperäisiä taideteoksia.

Kukkakaupat

Jos etsit kaunista kukkakimppua, Tampere on oikea paikka. Kaupungissa on monia lahjakkaita floristeja, jotka luovat upeita asetelmia. Suosittelemme vierailua Flowers by Heidissä tai Fiskarsin puutarhalla. Jos et jaksa käydä kukkakaupassa, voit tilata kukkia myös netissä. Katso täältä lisää ja löydä itselle sopiva kukkakauppa Tampereelta.

Tampere on upea kaupunki ulkoilmaa rakastaville. Kesäisin voit nauttia uimisesta, kalastuksesta ja veneilystä järvillä. Talvella järvet muuttuvat viehättäviksi luistinradoiksi. Tampereella on myös paljon puistoja ja viheralueita, joihin voi tutustua. Ja jos olet muumifani, älä unohda käydä Muumimuseossa!